Skötselråd för Quadrant hyllsystem

Med rätt underhåll är Quadrant ett hyllsystem för livet – för gott hantverk håller. Du finner våra råd för underhåll och skötsel av dina Quadrant-möbler här.

Rengöring och skötsel lackerad MDF

Quadrants lackerade ytor rengörs med en ren torr trasa, eller en hårt urvriden trasa som sedan torkas av ordentligt med en ren torr trasa.

Fläckar som har större motståndskraft kan tas bort med en svag blandning av handdiskmedel på en hårt urvriden trasa, följt av noggrann avtorkning. En mikrofiberduk kan med fördel användas innan ytterligare tillsatser av diskmedel.

Vid utspillda vätskor eller juicer med starkt sura eller basiska kemiska föreningar som frukt, vin och liknande som ligger kvar på ytan för länge kan missfärgning uppstå. Detsamma gäller för spill av vätskor med ljust färgat innehåll som bläck eller nagellack. Använd aldrig lösningsmedel, slipmedel, skurpulver eller liknande för att ta bort en sådan fläck eftersom det bara förvärrar fallet.

Undvik direkt placering av fuktiga föremål som krukväxter i lera och fuktiga vaser då de med tiden kan bilda ringar på den lackade ytan.

Miljöhänsyn

Quadrants-färger är baserade på ett system av vattenhaltiga ingredienser. Kompositionen möjliggör utmärkt beständighet genom hela färgspektrat. Den färdiga ytkvaliteten har klarat tester på kemikaliebeständighet, nötnings- och reptålighet.

 

keyboard_arrow_up